Šabanov brat skrhan od tuge za njim: Hasan Dudić završio u bolnici zbog gubitka još jednog rođaka

Hasan Dudić je poznati folk pjevač, a trenutno je u jako lošem stanju. Naime, on je završio ponovno na  odjeljenju za neurohirurgiju VMA. Sve ovo se desilo zato što je jedva preživio smt brata od tetke poznatog kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

Za njega tu loše vijesti nisu stale, pa mu se i zdravstveno stanje jako pogoršalo. On je ostao bez još jednog bliskog brata, poznatog pjevača u šabcu po imenu Muradif Demirović koji je preminuo u 72 godini života.

Iako je Hasan u jako teškom stanju, leži u bolnici, odlučio je da javnosti kaže da je Muradif umro zbog velike boli nakon smrti njegovog brata Šabana Šaulića:

Ove godine sam trebao da slavim, punim 45 godina karijere, a ja patim, za jako kratak period sam izgubio možda i tri najvažnije osobe u mom životu. Preminuo mi je brat od strica i brat od tetke, a poslije svega preminuo je moj voljeni Šaban Šaulić.

Poslije je od tuge preminuo i moj Muradif, ovo je jedna noćna mora, život mi je pakao, a znam da je Muradifa dotukla smrt kralja narodne muzike Šabana. – rekao je Hasan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *