U jutarnjem programu rekla kako ima doktorat a niko neće da je zaspoli, a onda je Jovana iznenadila

Kod Jovane i Srđana u jutarnjem programu ovoga puta je bila gost Sonja Pajić. Ona je bila jako dobar učenik i u osnovnoj i u srednjoj školi. Poslije je diplomirana na Filozofskom Fakultetu španski jezik, objavila dosta naučnih radova. Svoje znanje je usavršavala u Americi, Rusiji, a ima radno iskustvo u Španiji.

Kada sam diplomirala, upisala sam doktorat. Stipendirali su me fond za mlade talente Srbije i Ministarstvo prosvjete i sporta Srbije. Zbog ove činjenice sam se trudila svim silama da nađem posao, kako bi ostala ovdje. Kada sam završila školu, prijavila sam se na konkurt u jednoj osnovnoj školi, pa me realnost ošamarila. Odbili su me. -rekla je ona.

Stvar je što je kod nas tako, prvo se nađe kandidat pa raspiše formalni konkurs, žalostno. Ovakav slučaj sam doživjela i u Bečeju, pa sam poslije imala priliku da radim kao lektor u Španiji, međutim, vratila sam se u Srbiju kako bi sve ovo rekla medijima.

Konkurisala sam za posao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu za profesora Španskog jezika. Imala sam sve uslove,imala sam naučne radove, ali su primili damu koja je studirala 20 godina i u svojoj 45 počela da radi kao asistent.

Ja sam tada ima 28 godina, da naglasim. Na sve ovo je Jovana dodala: Da li želiš da radiš kod nas, da provjerimo ima li radno mjesto, ako ti nije problem da putuješ. A Sonja je odgovorila: Bilo bi mi drago da mogu da doprinesem ovoj televiziji, hvala vam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *