‘Jeli smo iz istog tanjira noć prije tragedije’: Pjevačica otkrila šta joj je Šaban rekao samo nekoliko sati prije nesreće

Tea Tairović je jako mlada ali poznata pjevačica je bila jako dobra kolegica sa kraljem narodne muzike. Kkao ona ističe, imali su priliku dosta puta da surađuju a svaka njihova saradnja je bila uspiješna. Ona je odlučila da se prisjeti nekih anegdota koje je doživjela sa Šabanom Šaulićem.

Svi znamo da je Šaban Šaulić napstupao u Njemačkoj prije nego se desila surova saobračajna nesreća, a nastup je imao upravo sa Teom Tairović:

Sjedili smo zajedno, sjedila sam direktno pored Mirsada i Šabana, mogu reći da smo sjedili tako blizu da smo jeli iz istog tanjira. Tako obično sjedimo pred svirku, a ja sam iskoristila priliku da ga pitam zašto Šaban ne otpjeva neke pjesme koje i ja mnogo volim.

Pa sam navela primjer da ro bude pjesma pod nazivom ‘Gordana’ ili ‘Mihajlo’ navela sam još nekoliko pjesama ali se sada ne sjećam. Tada mi je rekao da je nekada pjevao te pjesme, pa smo pričali o njegovim ranijim repertuarima. – rekla je mlada Tea.

Trebao je jedne prilike da pjeva pjesmu koja je išla ‘Ti si nova u ovom gradu..’ a on bi rekao kako bre nova, svi je znaju, pa izmijenio tekst pjesme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *