Kontraverzni naučnik tvrdi da se na Da Vinčijevoj slici “Posljednja večera” nalazi skrivena poruka IIuminata koja se krije od javnosti

Umjetnička djela izazivaju divljenje, ali i određenu misteriju. Dosta detalja koje ne možemo da objasnimo i možemo samo da nagađamo.

Leonardo Da Vinci je bio veliki umjetnik, a pored toga se bavio i medicinom. Prvi je nacrtao bebu u majčinoj utrobi. Bio je veoma svestran.  Nedavno smo tumačili njegovu Mona Lisu  i razne teorije vezane za istu. Sada ćemo više obratiti pažnju na  djelo ” Posljednja večera”.

Italijanski pronalazač i istraživač djela Leonarda Da Vinčija, Mario Tadei, otkrio je jedan detalj koji je uzburka0 javnost, te umjetnički svijet.  Pogledajte ovu sliku i recite da li na njoj nešto primjećujete? Pa, ako malo bolje pogledate, uočit ćete da  je Isus nacrtan bez oreola.

Mario misli da je Isus nacrtan bez oreola jer ga je Leonardo vidio kao običnog čovjeka. Isto tako, Mario misli da  ova slika nosi još neke skrivene poruke. One vezane za Iluminate.  To njegovo shvatanje je izazvalo broje reakcije.  Pogledajte neke od ovih detalja, pa ćete se malo zamisliti:

Kako vam se čine i da li biste ih sami uopšte uočili?  Mislite li da je ovo ipak slučajnost ili?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *