Stavila sodu bikarbonu ispod očiju, a kada vidjela šta joj se desilo sa kožom ostala je bez riječi

Soda bikarbona vam može dobro poslužiti u kozmetičke svrhe, a evo na koji još način: Dosta puta smo rekli da je ona odlična zamjena za štetne dezodoranse. Znamo da su oni puni aluminija, parabena, te materija koje izazivaju rak. Sodu bikarbonu samo razblažite s vodom i stavite ispod pazuha. Upit će sve neugodne mirise, a neće stvoriti negativne posljedice po vaše zdravlje.

Zato je bolje da nju koristite ili da kupujete dezodoranse na kojima je naglašeno da nemaju ovih štetnih materija.  Soda bikarbona vam može dobro poslužiti i za čišćenje kože. Možete je razblažiti sa vodom i nanijeti na kožu. Potom saprati i vidjeti da će se akne smanjiti.

Npr.uzmete malu kašiku sode bikarbone i razblažite u čaši vode. Onda umočite vatu i nanesete na lice. Neka stoji 15 minuta. Potom saperete.   Ovaj piling će vam dobro doći. Oslobodit ćete se lako akni. Možete i da uzmete tu natopljenu vatu i stavite ispod očiju, ostavite par minuta   i umijete se.

Tako ćete smanjiti vidljivost podočnjaka, ali napominjemo da pazite jer je područje oko očiju vrlo osjetljivo i koža je tanka, tako da to ne biste trebali raditi baš često.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *