BoIest koja kosi sve pred sobom, posebno žene: Ako primjetite simptome, odmah kod Ijekara

Često se desi da ignorišemo neke simptome jer ih ne vezujemo za nešto ozbiljnije.  Evo koje to simptome ne trebate ignorisati:

Kada je riječ o srčanom udaru, ovo su neki simptomi koje ne smijete ignorisati. Znamo da se javlja snažna bol u grudima, koja se širi prema lijevoj ruci, ali se taj simptom više pojavljuje kod muškaraca, nego žena.  Zato je potrebno obratiti pažnju i na druge simptome koji mogu da ukažu na srčani udar.

To mogu biti  česta zadihanost i bol u gornjem dijelu leđa, ramena, vratu ili ruku. Desi se da se zadišete i pri nekoj manjoj fizičkoj aktivnosti. Može se desiti da se nekoliko dana prije jave umor, vrtoglavice,  pretjerano znojenje, mučnina.

Provjerite kod ljekara. Uz dravu ishranu i fizičku aktivnost, dosta ćete smanjiti rizik.  Pripazite na svoju kilaću jer gojazne osobe imaju veću šansu da dobiju srčani prije svoje 30. godine. Poradite na mršanju.  Prvenstveno zbog zdravlja jer gojaznost sa sobom nosi brojne probleme.

Sami ćete primjetiti da se dosta bolje osjećate nakon što smršate.  Zar nismo u pravu?   Ukoliko primjetite neke sumnjive simptome, za svaki slučaj provjerite i otiđite ljekaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *