Nikad ne biste rekli: Znate li zašto se narandže prodaju u crvenim vrećicama

Da li ste primjetili da se narandže i većinom citrusne vrste prodaju u crvenim vrećicama? Možda ćete reći kako je to slučajnost, ali nije.

To je još jedan trik kojim se prodavci služe kako bi privukli kupce da kupe narandže. U takvim vrećicama, one izgledaju primamljivije.  Možda se prekrije malo prava boja, zar ne? Raznim trikovima se koriste prodavci kada žele da pospješe prodaju.

Tako vam i namjeste cijene koje će vas privući. Npr, pisat će 9. 95, pa ćete se vi više fokusirati na onu prvu cifru i sebi ćete stvoriti misao kako je jeftinije.  To je jedan do trikova. Znate li da mlijeko i namirnice koje svakodnevno kupujemo, obično stavljaju  na kraj objekta.

Imate li ideju zašto? Pa, dok dođete do njih, vidjet ćete još mnoštvo toga što biste možda kupili. Da, tako je. Postoje još razni trikovi kojima se prodavci služe kako biste vi kupili određeni proizvod. Ambalaža dosta utiče na samu prodaju jer ono što privlači kupce je zapravo ta ambalaža.  Isto tako i reklame. Rijetko ko će kupit nešto što mu ne izgleda baš lijepo, zar ne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *