Provjerite da li ste debeIi: Tabela idealne težine u odnosu na vašu visinu (Foto)

Da li mislite da vaša kilaža odgovara vašoj visini? To barem sada možete da provjerite na jedan jednostavan način: Znate da uz određenu visinu, imate koja bi bila najpoželjnija kilaža.  Ukoliko imate problema sa kilogramima, radite na tome. Gojaznost nije nimalo dobra.

Gojazne osobe imaju razne probleme, imaju veći rizik da do svoje 30. godine dobiju srčani udar, također dijabetes, te ostale probleme. Smršajte prvenstveno zbog zdravlja, a naravno da ćete i dosta ljepše izgledati.  Zdrava ishrana i fizička aktivnost su ključ toga. Ne možete smršati, ako se ne potrudite.

Dosta puta smo vas savjetovali da se zdravo hranite, pijete dovoljne količine vode. Smanjite unos soli i masti jer njihov velik unos dovodi do začepljenja krvnih sudova, problema sa bubrezima i sl. Nemojte da unosite vještačke namirnice, pića.

Radije se okrenite prirodnim sokovima koji će ojačati vaš imunitet i očistiti vaš organizam od toksina. Vidjet ćete kako ćete ubrzo postići željene rezultate.  Ovdje možete da pogledate  koja bi to idealna težina bila prema vašoj visini:

Kako vam se čini? Da li je otprilike to ili ipak primjećujete da imaju neka odstupanja?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *