Ni veterinari ne znaju šta se dešava s njim: Vlasnica psa je pokazala zbog čega ga uspoređuju s kozom (Video)

Ovaj pas je drugačiji od ostalih, a ni veterinari nemaju objašnjenje za njegovo stanje: Emma i Oliver udomili su psa Petera koji se čudno ponaša. Jednostavno ima tikove koji ga čine drugačijim od drugih pasa.  Prijašnji vlasnici su ga zbog toga ostavili.

Pas ima te nekontrolisane pokrete,  često se iz čista mira prevrne. Jednostavno nije  u njegovoj moći da to kontroliše. Veterinari kažu da je neurološko stanje, ali nisu utvrdili šta mu je tačno.  Kako god, Emma i Oliver ga puno vole i pružaju mu potrebnu ljubavi i pažnju.

Navikli su na njegovo stanje.  Žalosno je što mnoge osobe napuste životinje jer vide da su bolesne. To su živa bića, ako ne namjeravate da brinete o njima, nemojte da ih uzimate, pa ih poslije vraćate na cestu. Životinje su velika odgovornost i trebate im se posvetiti.

Nisu igračke s kojima ćete se par dana igrati, a onda baciti na ulicu. I kada su bolesne, treba im pomoći, a ne odbaciti ih.  Ako već ne namjeravate da im pomognete, nemojte ni  da im naudite. Pogledajte ovog slatkog psa i kako se ponaša:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *