Ubrizgavala je rastvor sode bikarbone "tamo dole" tri puta dnevno, a 0vo su rezultati kojima se pohvalila

Ubrizgavala je rastvor sode bikarbone “tamo dole” tri puta dnevno, a 0vo su rezultati kojima se pohvalila

Sodu bikarbonu možete da koristite u razne svrhe. Sada vam donosimo još jednu: Soda bikarbona je odlična za čišćenje kože. Možete je pomiješati sa malo vode, nanijeti na lice i ostaviti da djeluje kao maska.  Pomoći će vam da očistite pore i oslobodite se akni.  Pored toga, soda bikarbona je odlična zamjena za štetne dezodoranase.

Dezodoransi sadrže aluminij, soli teških metala, parabene, supstance koje su kancerogene. Vodeći su uzroci raka dojke. Zato je bolje da nanosite sodu bikarbonu,(kupite onu bez aluminija) malo je razblažite s vodom i upit će sve neugodne mirise. Bez štetnih posljedica po zdravlje.

Ako ništa, barem kupujte dezodoranse na kojima je naglašeno da nemaju ovih štetnih sastojaka. Soda bikarbona pomaže i kod problema sa gljivicama. Npr. ukoliko imate problema sa gljivicama na intimnom području, pomiješajte kašiku sode u čaši vode. Ispirite time područje, a  onda dobro posušite.

Praktikujte da se posušite nakon pranja jer se na vlazi skupljaju bakterije i gljivice. Nakon samo 7 dana ćete primjetiti poboljšanje.  Soda bikarbona će vam pomoći i kod gljivica na noktima. Potopite stopala u vodu sa sodom, ostavite 10-ak minuta, saperete i osušite ih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *