Teška svađa bila je razlog zbog kojeg braća nisu pričala mjesecima, a onda jednog dana..

Koliko puta se na nekoga naljutimo zbog neke nebitne stvari? Na kraju se ne sjećamo ni razloga svađe, ali još uvijek ustrajavamo tjerajući inat. Ova priča će svakog potaći na razmišljanje.

Dva brata su se odlično slagala, a onda su se prvi put baš posvađali u 40 godina.  Svađa je bila tako teška, da nisu željeli više komunicirati.  Obojica su živjeli jedan pored drugog, imali su farme i pomagali jedan drugom u poslu.

Nakon svađe, udaljili su se i nisu željeli nikakav kontakt. Jednog dana je na vrata starijeg brata pokucao jedan čovjek. Nosio je alat i pitao za posao. Stariji brat je rekao: “Vidiš onu kuću s druge strane potoka?

Tamo živi moj brat, ne želim da komuniciram s njim, niti da znam šta radim. Sagradi veliku ogradu da ne vidim ni njega, ni njegovu kuću.” Nakon nekoliko dana, posao je bio gotov, ali majstor nije napravio ogradu. Napravio je most.

Most je spajao farme. S druge strane se približio mlađi brat i rekao: ” Poslije svega, ti si brate napravio most.  Svaka ti čast.” I tako su se pomirili. Ponudili su majstora da ostane još, a on je odgovorio: ” Hvala, ali idem da gradim još mostova.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *