Oprez, vrlo je opasno: Ako lubenica izgleda 0vako, nipošto je nemojte jesti (Video)

Da li znate odabrati i prepoznati pravu lubenicu? Ukoliko lubenica ovako izgleda, nemojte je jesti… Lubenica je odličan izbor za ove ljetne dane, zar ne?  Djeluje baš osvježavajuće, a svi želimo da izaberemo onu ukusnu.  Da li znate odabrati pravu ili kuckate tek onako jer ste čuli da to tako ide?

Ne brinite, sada ćemo vam dati neke savjete o tome kako izabrati pravu lubenicu. Vidjet ćete i šta to trebate da izbjegavate.  Kada birate lubenicu, gledajte da bude jako zelene boje i da kora nije mekana.  Kora bi trebala da bude čvršća.  Ako je lubenica sočna, onda će biti teža.

Dio lubenice koji je bio na zemlji treba da bude žućkaste boje, ne zelene ili bijele. Što se tiče tog famoznog odabira uz to da kucnete lubenicu, dat ćemo vam objašnjenje. Tako ćete znati kako treba zvučati prava lubenica. Pa, trebala bi da zvuči kao da je šuplja. Da, dobro ste pročitali.

Ukoliko se proizvodi takav zvuk, lubenica je dobar izbor.  Lubenica koju ne biste trebali jesti ima velike rupe u mesu, a evo zbog čega takva lubenica nije baš dobra:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *