Samo 3 kašičice dnevno: Istopite sve masti sa vašeg stomaka i snizite holesterol (Recept)

Samo 3 kašičice dnevno: Istopite sve masti sa vašeg stomaka i snizite holesterol (Recept)

Ovdje vam donosimo prirodni lijek koji će vam pomoći da smanjite nivo holesterola u krvi,  te da lakše smršate: Več dosta puta smo rekli da je za vaše zdravlje i gubitak kilograma, potrebno da se zdravo hranite, jedete više voća i povrća. Smanjite unos soli i masti. Njihov veliki unos dovodi do začepljenja krvnih sudova, a time i do srčanog udara. Zato malo više pripazite na to.

Pored zdrave ishrane, potrebno je i da budete fizički aktivni. Više se krećite, praktikujte da svaki dan odvojite barem pola sata za šetnju.  Ne mogu ni lijekovi pomoći, ako se ne pridržavate zdravog režim ishrane.  Ono što vam može pomoći jeste ovaj prirodni lijek.

Naravno, ukoliko već koristite neke lijekove, informišite se i raspitajte koliko možete uzimati ovaj prirodni lijek. S obzirom da  u sastav istog ulazi vino. Također, bijeli luk koji osobama sa probavnim tegobama ne godi i ne preporučuje se.

Uzmite pola litra crnog vina i pomiješajte sa  8 čehna bijelog luka. Ostavite da stoji u staklenoj boci, dvije sedmice uz povremeno protresanje boce .  Nakon dvije sedmice, procijedite i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu. Uzimajte po jednu kašičicu prije obroka, tri puta dnevno, mjesec dana. Potom napravite pauzu od šest mjeseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *