Zbog njih vam kuća izgleda neuredno i zapušteno: Pet detalja na koje morate obratiti pažnju

Zbog njih vam kuća izgleda neuredn0 i zapušten0, 5 detalja na koje morate obratiti pažnju… Ne vrijedi vam kupovati skupe stvari, ako će vam i pored njih dom izgledati zapušteno. Evo na šta trebate da posebno obratite pažnju, posebno kada je riječ o zavjesama:

Prave dimenzije – Prije nego što kupite neki komad namještaja, dobro izmjerite kako ne bi bilo nekih neprijatn.ih iznenađenja kasnije.Ako vam se tepih ili fotelja ne uklapaju, ako vidite da ne štima onako kako ste mislili, odavat će osjećaj zapušten0sti, neuredn0sti.

Također je bitno paziti i na dimenzije kada kupujete zavjese.  Prije nego ih kupite, uzmite mjere prozor i  provjerite kolike dimenzije zavjesa bi odgovarale.

Prekratke zavjese – Duže zavjese daju dašak luksuza vašem domu i stoga mnogi savjetuju da one budu duže, pa će tako vaš dom izgledati ljepše.

Izgužvane zavjese – Kao što ni odjeća ne izgleda lijepo kada je izgužvana, tako ni zavjese ne izgledaju lijepo , ako ih ne ispeglate.

Garnišla – Odgovarajuća garnišla je također bitan element u vašem domu.  Izaberite one koje će izdržati teret. Mislite i na stil koji želite da se uklapa sa  enterijerom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *