Mnogi je čupaju iz dvorišta jer misle da je obični korov: Ni slučajno ga ne čupajte, prava istina je zapanjujuća

Mnogi je čupaju iz dvorišta jer misle da je korov, ni slučajno to nemojte da radite: Ovu biljku mnogi smatraju korovom, a onda čupaju iz dvorišta. Nisu svjesni ljekovitosti koju biljka ima. Zato se trebamo informisati. Riječ je o tuštu. Da li te ga viđali u blizini?

Mnogi griješe jer čupaju biljku misleći da je korov.   Mladi listovi su bogati vitaminima i možete ih jesti svježe, kao  salatu. Starije listove je preporučljivo skuhati. Možete ih koristiti kao dodatak jelu ili napraviti supu. Ova biljka će vam pomoći da snizite visok krvni pritisak.

Naravno, potrebno je da se uz njenu primjenu zdravo hranite. Pridržavajte se i dobijene terapije, ali se informišite kako lijekovi djeluju u kombinaciji sa ovim prirodnim lijekom.

Sjeme ove biljke možete samljeti i koristiti kao brašno. Tušt sadrži dosta omega-3 masnih kiselina, ali trebate paziti da ne konzumirate u velikim količinama.  Konzumiranje velikih količina dovodi do nakupljanja oksalata, te stvaranja kamena u bubregu.

Prije konzumiranja, tušt potopite u vodu. Uklonite prljavštinu,  vidjet ćete da će se sjeme odvajati. Možete ga iskoristiti.   Vaš tušt će biti spreman za primjenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *